Как да направим фирмена бланка за записките

Безплатна програма за разработване на инженерни и математически изчисления

Как да направим фирмена бланка за записките

Мнениеот proektsoft » 20 Окт 2015, 10:47

CalcPad използва html за форматиране на записките. За основа се ползва шаблон, записан във файла template.html, който се намира в папката на програмата, например "c:\Program Files\CalcPad\template.html". Ако редактирате този файл, може да промените начина, по който изглежда записката. За целта обаче, трябва да владеете html и CSS.

Ако добавите текст в началото на шаблона, той ще започне автоматично да се появява във всички записки. Така може да си вмъкнете заглавна част от фирмена бланка, с лого, адреси, телефони и имейли. Ако работите няколко човека във фирмата, на всеки компютър може да вмъкнете различно име, и така след отпечатването ще знаете, кой от колегите е направил това изчисление. Може да се добави и автоматична дата, с използването на малко JavaScript. Ето пример:

CalcPad_Header_Preview.png
CalcPad_Header_Preview.png (54.87 KiB) Прегледано 1806 пъти


Това, което е добавено в шаблона е следният текст
Код за потвърждение: Избери целия код
   <table width="750px" style="border-bottom: solid 1px black; font-family: Segoe UI; font-size: 10pt;">
      <tr>
         <td width="150px"><img src="http://proektsoft-bg.com/CalcPad/Logo.jpg" width="100px" height="100px" alt="Проектсофт ЕООД"></td>
         <td width="350px">
            <p><b style="font-size:18px;">Проектсофт ЕООД</b></p>
            <p>1164 София, бул. Пейо Яворов, 34-36</p>
            <p>тел. +359 2 8661297, +359 885 166212</p>
         </td>
         <td>
            <p><a href="http://www.proektsoft-bg.com" target="_blank">www.proektsoft-bg.com</a></p>
            <p><a href="mailto:sales@proektsoft-bg.com" target="_blank">sales@proektsoft-bg.com</a></p>
            <p><a href="mailto:support@proektsoft-bg.com" target="_blank">support@proektsoft-bg.com</a></p>
         </td>
      </tr>
   </table>
   <p>Изготвил изчисленията: инж. Неделчо Ганчовски<span style="padding-left:160px;" id="CurrentDate"></span></p>
   <script>document.getElementById("CurrentDate").innerHTML = Date();</script>
   <p>&nbsp;<p>

Ако не сте много наясно с Html и CSS, може да направите следното:
1. Отидете в папката на CalcPad и копирайте файла template.html на още едно място, за всеки случай.
2. Изтеглете файла http://proektsoft-bg.com/CalcPad/template_with_header.zip
3. Разархивирайте template.html от zip файла в папката на CalcPad.
4. Отворете го с обикновен текстов редактор и сменете името на фирмата и останалите данни като не пипате текстовете в триъгълните скоби <>.
5. За линковете към сайта и имейлите трябва да промените и текста в кавичките:
Код за потвърждение: Избери целия код
href="..."

6. За логото трябва да промените пътя към картинката в кавичкитe:
Код за потвърждение: Избери целия код
<img src="...">
Ако нямате сайт, може да качите логото на диска или някой от многото сайтове за споделяне на картинки. Ако не желаете лого, изтрийте текста:
Код за потвърждение: Избери целия код
<img src="http://proektsoft-bg.com/CalcPad/Logo.jpg" width="100px" height="100px" alt="Проектсофт ЕООД">

7. Сменете името след "Изготвил изчисленията".
8. Запишете файла, отворете CalcPad и пробвайте.
9. Ако установите, че не може да се справите, върнете стария template.html в папката на CalcPad. Пишете тук във форума или ни пратете данните на[url]support@proektsoft-bg.com[/url]. Ние ще ви направим индивидуален шаблон и ще ви го изпратим.
proektsoft
Site Admin
 
Мнения: 125
Регистриран на: 21 Фев 2015, 12:43

Re: Как да направим фирмена бланка за записките

Мнениеот ql2v8 » 20 Окт 2015, 17:33

Пробвах - имах проблеми с кирилицата и се
наложи да добавя като първи ред:

<meta charset="UTF-8">

Сега CalcPad изглежда супер! Сигурно е от моето лого... ;)
Софтуерът прави само това, което може, с данните, които сте въвели,
а не онова, което си мислите, или ви се иска!

ql^2/8
ql2v8
 
Мнения: 50
Регистриран на: 13 Мар 2015, 10:31


Назад към CalcPad

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron