Принтене при Beam Expert

Модул за оразмеряване и конструиране на стоманобетонни греди.

Принтене при Beam Expert

Мнениеот mguergov » 08 Мар 2016, 15:54

При принтене с Beam Expert имам проблем, който не мога да реша лесно.

След като съм извършил всички изчисления отивам на "Записка". Записката ми я генерира през Internet Explorer, което е досадно, но все пак поносимо. Още в браузъра се забелязва, че картинките са със сравнително ниска резолюция и едва ли ще излязат добре. След генериране на PDF файл това се потвърждава - картинките от "Статическа схема и натоварване", "Разрезни усилия", "Армировки" и "Провисване и пукнатини" са пикселизирани и трудно се разглеждат. Като разглеждам поотделно самите картинки (PNG файлове) нещата са доста по-добре. Явно има някакъв проблем при съдаването на самия HTML и изобразяването на PNG картинките в него.

Аз се справих по сравнително труден и времегубещ начин, но ми трябва записка, която да се чете добре. На всяка стъпка от работата с Beam Expert има бутон за "Печат на схемата". Чрез негжо разпечатвам схемите в векторен PDF с отлично качество. После си играя да ги копирам от един в друг PDF файл.

Възможно ли е в бъдеща версия на Design Expert да се наприви още един принт диалог, който директно да създава PDF, без да минава през Internet Explorer?
mguergov
 
Мнения: 25
Регистриран на: 05 Фев 2016, 12:28

Re: Принтене при Beam Expert

Мнениеот proektsoft » 07 Апр 2016, 08:20

Всички модули на Design Expert са с html базирана записка. Развитието ще се задълбочава дори още повече в тази посока, поради това, че програмите ще могат да се интегрират в облачна среда и да се ползват и онлайн. Пример - новото приложение CalcPad.

Html записката е по-гъвкава от директен PDF, защото ако нещо не ти харесва, можеш да го редактираш.
Вместо да изваждаш повторно картинките, можеш да копираш цялата записка в Word и евентуално да обърнеш листа хоризонтално и да разтеглиш. Изобщо, можеш да направиш каквото си искаш.
proektsoft
Site Admin
 
Мнения: 125
Регистриран на: 21 Фев 2015, 12:43

Re: Принтене при Beam Expert

Мнениеот mguergov » 07 Апр 2016, 13:32

На мен ми харесва как изглежда записката в HTML и общият й вид ме устройва. Проблемът е в битмап пикселизацията и резолюцията на диаграмите.
При принтене в PDF те излизат в перфектно векторно качество, следователно са векторни.
Възниква алтернативен въпрос: Не може ли във HTML-записката тези диаграми да са векторни?
mguergov
 
Мнения: 25
Регистриран на: 05 Фев 2016, 12:28

Re: Принтене при Beam Expert

Мнениеот proektsoft » 07 Апр 2016, 15:25

По-скоро това е проблема. Ако картинките са растерни и в PDF ще излязат растерни. Зависи изцяло от това какво ще отпечата самата програма. За да станат картинките с по-голяма резолюция може да увеличиш прозореца на Beam Expert на цял екран. Така картинките ще станат по-големи като брой пиксели и след това ще се свият на A4.

Имай в предвид и че по-старите версии на IE не мащабират добре картинките. Затова на екрана може да ти изглежда пикселизирано, но ако отвориш записката с друг браузър или я отпечаташ става нормално. Може би това се случва при теб. Самият Beam Expert генерира картинките с двойна резолюция и след това ги свива на 50%. Така при екранна резолюция 72 ppi, ще се отпечатат на 144, което е прилично. Моят екран обаче е на 92 ppi. Ето как излиза една диаграма при мен.

MQ.png
MQ.png (47.46 KiB) Прегледано 498 пъти
proektsoft
Site Admin
 
Мнения: 125
Регистриран на: 21 Фев 2015, 12:43

Re: Принтене при Beam Expert

Мнениеот mguergov » 08 Апр 2016, 12:27

Разбрах какъв е проблемът!
Бях разширил Beam Expert на цял екран, при мен е широк Full HD.
PNG-тата стават широки, с малки картинки в средата и с широки бели полета.
Преди малко пробвах да видя диаграмите на тесен, но висок прозорец и всичко излезе супер :)
mguergov
 
Мнения: 25
Регистриран на: 05 Фев 2016, 12:28


Назад към Beam Expert

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron